• 20130905_193427
  • 20150529_164837
  • 20160709_124632
  • 20180603_1333171

Boka hotell Upplandsleden

Har du planer på att vandra Upplandsleden? Söker du ett hemtrevligt hotell att stanna vid längs leden? Då är du välkommen till Pensionat Ankargården i hjärtat av Öregrund. I närheten av den 50 mil långa vandringsleden finns en plats där tradition möter bekvämlighet och gästfrihet.
Vila dina fötter och få en avkopplande vistelse i Öregrund som du kommer att minnas länge.
Våra rum är nyrenoverade och havet är din granne – här kommer du att sova gott.

Varmt välkommen!

Pensionat Ankargården – service

I hjärtat av Öregrund i Uppsala län, bara ett stenkast från hamnen, hittar du vårt hotell. Här kan du njuta av utsikten över det glittrande havet och andas frisk havsluft. För att du ska trivas erbjuder vi service och faciliteter som gör din vistelse bekväm.

In- och utcheckning

Incheckning sker mellan 15:00 och 17:00 på ankomstdagen. Om du planerar att komma senare än klockan 17:00 kan du höra av dig i förväg så löser vi det.
Utcheckning sker senast klockan 11:00 på avresedagen.
Gratis WiFi på hela hotellet

Behöver du jobba under din vistelse? Inga problem, du har alltid tillgång till gratis WiFi på vårt hotell.

Frukost ingår i priset

När du bokar rum på Pensionat Ankargården ingår alltid frukost i priset.
Rökfritt hotell
Hela vårt hotell är rökfritt, det innebär alla våra rum och samtliga gemensamma utrymmen.
Fri parkering
Om du kommer med bil finns det gratis gatuparkering kring hotellet.

Våra olika rum

Redan på 1800-talet uppfördes byggnaden som idag är Pensionat Ankargården. Förr var det en del av stadens stadshotell. De senaste åren har vi ägnat oss åt att renovera flera av rummen och byggt till moderna badrum. Men oroa dig inte, den genuina känslan finns kvar. Här kan du läsa mer om våra olika rumstyper.

Hotell längs Upplandsleden – Pensionat Ankargården

Vissa vandrare föredrar att sova i tält eller vindskydd varje natt. Andra vandrare vill göra det lite mer bekvämt för sig, genom att ta in på hotell då och då. Om du letar hotell längs Upplandsleden kan du sluta leta nu. Att bo på vårt hotell i Öregrund är en perfekt bas för att åka ut och vandra olika etapper av leden.
För den naturintresserade finns det även vackra naturreservat kring Öregrund. Bland annat på ön Gräsö, dit du enkelt tar dig med färja på bara fem minuter. Färjan är helt gratis.

Rum på Pensionat Ankargården

På Ankargården har vi flera olika rumstyper. Här finns plats för hela familjen, eller mindre rum för dig som kommer ensam. Läs mer om våra rumstyper här:

Sviten

Byggnaden som idag är Pensionat Ankargården har stått sedan 1800-talet, därför har vi renoverat varsamt. I bröllopssviten finns både det gamla golvet och innertaket kvar, tillsammans med vackra gamla takbjälkar.

Trippelrum

Vårt trippelrum är ett bra val för den lilla familjen eller för vännerna. Här finns en stor dubbelsäng och en enkelsäng. Eget badrum/wc finns på rummet.

Dubbelrum med delat badrum

Vissa av våra dubbelrum har dubbelsäng medan andra har enkelsängar. Kontakta oss vid bokning om du har specifika önskemål. I denna typ av dubbelrum delar du badrum/WC med andra gäster.

Dubbelrum superior

I våra superior-rum är det hög standard med nyrenoverade badrum/WC i rummet.

Familjerum

Ett utmärkt val om ni är fyra personer. I rummet finns en dubbelsäng och två enkelsängar. Ni delar badrum/WC med andra gäster.

Hotell, Forsmark – Pensionat Ankargårdens olika rum

Byggnaden som idag är Pensionat Ankargården uppfördes redan på 1800-talet. Den var förr en del av stadens stadshotell. Vi har ägnat de senaste åren åt att renovera flera av rummen och byggt till fräscha, moderna badrum. Självklart har vi bevarat den genuina känslan. Läs mer om våra olika rumstyper:

Svit

 I bröllopssviten har vi gått varsamt tillväga. Både det gamla golvet och innertaket finns bevarat, likväl som vackra gamla takbjälkar. Här finns ett sovrum och ett vardagsrum med badkar och dusch i rummet. WC är separat.
​​​​​​​
Boka en romantisk weekend eller fira själva bröllopsnatten här hos oss.

Trippelrum

En stor dubbelsäng och en enkelsäng gör vårt trippelrum till ett bra boende för den lilla familjen eller för kompisarna. På väggen sitter vackra Sandbergstapeter och för lata stunder finns en sittyta med soffa. Eget badrum/wc finns på rummet.​​​​​​​

Dubbelrum med delat badrum

Vackra Sandbergstapeter och skärgårdsstil som gör att du känner av att du befinner dig i norra Roslagen även när du är inomhus. Vissa dubbelrum har dubbelsäng medan andra har enkelsängar. Rummen har utsikt över antingen skärgården eller trädgården. Badrum/WC delas med andra gäster, varför detta rum är något billigare för 1 natt än rum med eget badrum.

Dubbelrum superior

Detta är våra mest nyrenoverade rum som håller hög standard. Eget badrum/WC som är alldeles nybyggt. Inredningen går i marint tema och om vädret sviker kan ni njuta av en spännande film på TV:n.

Familjerum

I familjerummet får ni plats 4 personer. Här finns en dubbelsäng och två enkelsängar. Ni delar badrum/WC med andra gäster. Perfekt boende för familjen eller kompisgänget.

​​​​​​​Vanliga frågor och svar om Upplandsleden


Hur lång är Upplandsleden?

Upplandsleden är 500 kilometer lång och går från Mälaren, vidare i en båge upp till Gävle och den avslutas vid Dalälvens skärgård. Upplandsledens kortaste sträcka går mellan Bålsta och Skokloster. Du kan läsa mer om Upplandsledens etapper hos Svenska turistföreningen eller Upplandsstiftelsen, där kan du också ladda ner en karta över leden.


Kan man cykla Upplandsleden?

Ja, du får cykla på leden. Men kom ihåg att inte störa eller förstöra. Upplandsleden är framför allt avsedd för vandring, så du ska alltid visa hänsyn till vandrare. Att ta sig fram med cykel är ett smidigt sätt om du vill besöka vårt hotell i Öregrund.


​​​​​​​Finns det hotell nära Upplandsleden?

Ja, för dig som vill göra dagsturer längs Upplandsleden är Pensionat Ankargården ett utmärkt alternativ. Härifrån tar du dig enkelt med bil till den delen av Upplandsleden du vill vandra just idag.