• 20130905_193427
  • 20150529_164837
  • 20160709_124632
  • 20180603_1333171

Hotell Öregrund


Söker du efter ett hemtrevligt hotell i hjärtat av Öregrund? Välkommen till Pensionat Ankargården! Här finns en plats där tradition möter bekvämlighet och gästfrihet. Hos oss på Ankargården får du en avkopplande och minnesvärd vistelse i den vackra kuststaden Öregrund.

Romantisk weekend, en semester med vännerna eller jobbresa? Pensionat Ankargården står öppet för dig. I våra nyrenoverade rum med havet som granne kommer du att sova gott.

Välkommen!Service på Pensionat Ankargården

Vårt hotell ligger bara ett stenkast från Öregrunds hamn där du kan titta ut över det glittrande havet. Njut av den friska havsluften och av den service och de faciliteter vi erbjuder:

In- och utcheckning
Du checkar in mellan 15:00 och 17:00 på ankomstdagen. Anländer du till Öregrund senare? Meddela oss så löser vi det.
Du checkar ut senast klockan 11:00 på avresedagen.
Gratis wifi
Vi har fritt WiFi på hela hotellet.
Frukost ingår
Frukost ingår alltid i priset när du bokar 1 rum hos oss. Oavsett om du kommer ensam eller om ni är 2 gäster eller fler.
Rökfria rum
Alla våra rum och gemensamma utrymmen är rökfria.
Parkering
Det finns gratis gatuparkering kring hotellet när du bokar ditt boende hos oss.

Våra olika rum

Redan på 1800-talet uppfördes byggnaden som idag är Pensionat Ankargården. Förr var det en del av stadens stadshotell. De senaste åren har vi ägnat oss åt att renovera flera av rummen och byggt till moderna badrum. Men oroa dig inte, den genuina känslan finns kvar. Här kan du läsa mer om våra olika rumstyper.
  • Gratis wifi
  • Vi har fritt WiFi på hela hotellet.
  • Frukost ingår
Frukost ingår alltid i priset när du bokar 1 rum hos oss. Oavsett om du kommer ensam eller om ni är 2 gäster eller fler.

Rökfria rum
Alla våra rum och gemensamma utrymmen är rökfria.

Parkering
Det finns gratis gatuparkering kring hotellet när du bokar ditt boende hos oss.
Svit

 I bröllopssviten har vi gått varsamt tillväga. Både det gamla golvet och innertaket finns bevarat, likväl som vackra gamla takbjälkar. Här finns ett sovrum och ett vardagsrum med badkar och dusch i rummet. WC är separat.
​​​​​​​
Boka en romantisk weekend eller fira själva bröllopsnatten här hos oss.

Trippelrum

En stor dubbelsäng och en enkelsäng gör vårt trippelrum till ett bra boende för den lilla familjen eller för kompisarna. På väggen sitter vackra Sandbergstapeter och för lata stunder finns en sittyta med soffa. Eget badrum/wc finns på rummet.​​​​​​​

Dubbelrum med delat badrum

Vackra Sandbergstapeter och skärgårdsstil som gör att du känner av att du befinner dig i norra Roslagen även när du är inomhus. Vissa dubbelrum har dubbelsäng medan andra har enkelsängar. Rummen har utsikt över antingen skärgården eller trädgården. Badrum/WC delas med andra gäster, varför detta rum är något billigare för 1 natt än rum med eget badrum.

Dubbelrum superior

Detta är våra mest nyrenoverade rum som håller hög standard. Eget badrum/WC som är alldeles nybyggt. Inredningen går i marint tema och om vädret sviker kan ni njuta av en spännande film på TV:n.

Familjerum

I familjerummet får ni plats 4 personer. Här finns en dubbelsäng och två enkelsängar. Ni delar badrum/WC med andra gäster. Perfekt boende för familjen eller kompisgänget.

Hotell Öregrund. Vanliga frågor och svar!


Vilken tid är incheckning och utcheckning?

Incheckning sker mellan klockan 15:00 och 17:00.
Om du eller ditt sällskap skulle anlända efter 17:00 kan ni höra av er till oss så löser vi det.
Utcheckning sker klockan 11:00 på avresedagen.


Finns parkering i anslutning till ert hotell i Öregrund?

Ja, det finns gratis gatuparkering kring vårt hotell.

Får man ta med hund på hotellet?

Ja, så länge du har en hund som inte fäller extremt är den välkommen till oss. Det kostar 150 kronor extra per natt. Hunden får inte vara i sängar eller andra möbler och får inte lämnas ensam på rummet.

Vad gäller vid avbokning?

Du kan avboka utan avgift 7 dagar innan ankomst. Om du har gjort en gruppbokning behöver du avboka tidigare, detta anges när du bokar vistelsen.
Du gör all eventuell avbokning via e-post.

Var ligger Öregrund?

Öregrund är en skärgårdsnära tätort som ligger i norra Roslagen, i Östhammar kommun i Uppsala län. Nyfiken på hur du tar dig till Öregrund? Uppsala ligger ungefär en timme bort med bil, du kan även ta en buss som tar ungefär en och en halv timme. Om du kommer med flyg tar det ungefär en och en halv timme med bil från Arlanda.

​​​​​​​